Moussetårta med browniebotten
Mousetårta med browniebotten
Botten (15cm form)
Jag använde 20cm form och dubblade allt i detta recept.
50g smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl kakao
1 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Rör ner sockret medan smöret är varmt och låt de lösas upp något. Sikta i de torra ingredienserna ner i smöret och rör om. Tillsätt ägget och blanda till en tjock smet. Häll smeten i en smord form.
Grädda ca 15 min.
Låt kakan svalna.
Chokladmousse
50g mjölkchoklad
50g mörk choklad
2,5 dl grädde
1 ägg gula ( rumstempremerad)
Smält samman chokladen. Antingen över ett vattenbad eller på svag värme i micron. Ställ att svalna något.
Vispa upp grädden, inte för hårt. Rör ner ägg gulan i den avsvalnade chokladen och lyft ner direkt i grädden. Blanda allt väl.
Diska gärna ur formen du använt till browniebotten och sätt den över chokladlakan täck innerväggarna med bakplåtspapper.
Fyll i mousse över kakan.
Låt stå kall i kylskåp i någon timme.
Vit chokladmousse
100g vit choklad
2 dl grädde
1-2 ägg ( rumsvarma)
Gör moussen likt ovan. Bred ut den över chokladmoussen och låt stelna i kyl. Helst över natten.
Vill man kan man smälta choklad över, men den får inte vara för varm så moussen smälter. När den väl är kall sen kakan.
Dekorerade med lite blommor av sockerpasta och marsipan.